GyerekmesékGyerekmesék

Hírek

Heti bemutató: Nyuszi suli: Az aranytojás őrzői

2017.04.13
Diehäschenschulejagdnachdemgoldenenei 2017 Heti bemutatónk egy aranyos húsvéti mese, melynek főszereplője Max, a városi nyúl. Barátunk egy napon egy véletlen baleset folytán egy régi vágású iskolában találja magát, ahol a húsvéti nyulakat képzik. Maxnek megtetszik a varázslatos hely, és megismeri az iskola nagy titkát, egy arany tojást is, mely minden veszélytől megóvja a nyulakat. Azonban egy rókacsaládnak is a tojásra fáj a foga, és a nyuszik csak Max és barátja Emmy segítségével tudják megállítani a ravaszdiakat és megmenteni Húsvét ünnepét.

Heti bemutató: Bébi úr

2017.04.13
Thebossbaby 2017 A Dreamworks legújabb meséjének főszereplője a hét éves Tim, aki imádja a szüleit, élete csupa nevetés és játék. Ám egy napon váratlan vendég érkezik a házba: egy kistesó. A szülők annyira kivannak a kimerültségtől, hogy semmi szokatlant nem találnak az öltönyös, aktatáskás babában. Tim azonban résen van, és hamarosan rájön arra, hogy a mini-menedzser kémkedni jött Tim szüleinek munkahelye után. Ahhoz, hogy küldetését teljesíthesse, szüksége van Tim segítségére, akinek azonban esze ágában sincsen segíteni, és legfőbb célja, hogy lebuktassa a kistesót. Bár nem élvezhetjük az eredeti angol hangot, Alec Baldwin személyében, a mesefilm így is szórakoztató, és számos mosolyogtató pillanatot tartogat nem csak a gyerekek, de a szülők számára is.

Heti bemutató: Power Rangers

2017.04.06
Powerrangers 2017 A legújabb élőszereplős rajzfilmadaptáció a Power Rangers.
A történet öt hétköznapi tinédzserről szól az Angel Grove-i gimiből, akik fantasztikus felfedezést tesznek. Jason, a sportoló, Billy, a technikai zseni, Kimberly, a volt pomponlány és két társuk, Trini és Zack egy bányában élénk színű kristályköveket találnak, melyek szuper képességekkel ruházzák fel őket. Hamarosan felfedeznek egy vízalatti űrhajót, melyben Zordon, az egykori vörös Power Ranger szelleme lakik. Zordon elmondja a srácoknak, hogy nekik is Power Rangerré kell válniuk. Ám ahhoz, hogy új erejüket irányítani tudják, sok tanulásra és gyakorlásra lesz szükségük. Zordon a segít nekik, mert tudja, hogy hamarosan csak a fiatalok lesznek képesek megállítani a gonosz Rita Raplusát és bérenceit, akik a Föld Zeo kristályáért jönnek, és ha kell, a bolygót is elpusztítják.

Heti bemutató: Hupikék törpikék - Az elveszett falu

2017.03.30
Smurfsthelostvillage 2017 Itt a Hupikék törpikék mesefilmek folytatása, egy animációs film, melyben ezúttal élő szereplők nem kaptak helyet. A történet középpontjában Törpilla áll, a törpök között az egyetlen lányka. A mesében hősnőnk, és barátai, Okoska, Ügyifogyi és Törperős egy titokzatos térkép segítségével nagy utazásra indulnak, hogy a Tilalmas Erdőn keresztülvágva megtalálják az elveszett falut. Útjuk során számos veszélyes kalandba keverednek, és igencsak igyekezniük kell, hogy még a fondorlatos varázsló, Hókuszpók előtt ráleljenek az eldugott településre és fényt derítsenek annak titkára.

Dragon Ball Z - az utolsó adag

2017.03.29
Doragonbôruossukaettekitasongokûtonakama tachi 2008 Az elmúlt negyed században (ne felejtsd, 1989-es sorozatról beszélünk! Sok mai szülő sem élt még akkor :)) a Dragon Ball Z is kitermelte a maga speciális epizódjait, melyek a sorozat idővonalába illeszkednek ugyan, de egy szokásos résznél hosszabbak. Ezek a Bardock, Son Goku apja (1990), Trunks története (1993), és a Son Goku és barátai visszatérnek (2008).
Aztán persze készült néhány OVA is. Nyugi, sokáig én sem tudtam, hogy mik ezek: az OVA az Original Video Animation rövidítése, és olyan a sorozathoz csak lazán kapcsolódó, az egész estés filmeknél rövidebb animációkat jelenti, melyeket az alkotók közvetlenül videóra/DVD-re készítenek. A Dragon Ball Z gárdája két ilyen OVÁt rajzolt az évek során: az 1993-as A Csillagharcosok elpusztításának terve és a 2011-es Bardock epizódja címűt. Ezek a specielek és OVÁk is hozták a DBZ átlagos színvonalát, sőt a rajongók szerint egyes esetekben meg is haladták azt - ezt mutatja az imdb-n elért magas pontszámuk.
És ezzel el is érkeztünk a Dragon Ball Z bemutatásának a végére. Személy szerint továbbra sem értem a nagy rajongótábort és az elkötelezett híveket, de úgy látszik, a fiatalabb korosztály fejében valamit mégis megmozgatott ez a bugyuta történetre épülő, látványos és ultraerőszakos univerzum. (Azt mondod, eredeti? Még csak az sem.)
Ha még nem futott beléjük a gyerkőc, kerüld, ha lehet.

Dragon Ball Z - lassan itt a vége

2017.03.27
Dragonballzfukkatsunofusiongokuutovegeta 1995 Ahogy a Dragon Ball Z sorozat 1996-ban véget ért, úgy apadtak el az azt kísérő önálló rajzfilmek is. 1995-ban még megjelentek A Fúzió újjászületése és A sárkány haragja címet viselő eposzok, de utána hosszú ideig csönd honolt. Amikor már azt hittük, megnyugodhatunk, és ez az őrület is kimúlt, 2009-ben újra útjára bocsátották a Dragon Ball Z sorozat ráncfelvarrott verzióját (amely mondani sem kell, egyszerűbb, de legalább erőszakosabb lett, mint az eredeti volt). Ezután 2013-ban az Istenek harca, majd 2015-ben az 'F' mint Feltámadás próbálta feltámasztani a sorozatot a képernyőn.
Persze nem kell félteni a Dragon Ball Z-t, mert a sorozat-újrázások és a filmek mellett az évek során iszonytató mennyiségű videojáték is a piacra került, hogy teljes mértékben kiaknázza a széria sikerét.
De ezzel még mindig nincs vége a Dragon Ball Z hétnek: a következő alkalommal az extrákat vesszük sorra, elkalandozunk a Specialek és OVÁk világába.

Dragon Ball Z - még mindig van!

2017.03.26
Doragonbôruzmoetsukironessenressenchô gekisen 1993 Az elkövetkező években az alkotók nem bírtak szabadulni egy bizonyos Broly nevű gonosztól, aki három filmben is visszatért: először 1993-ban a Broly, a legendás Szuper Csillagharcos című műben. Ezt még ugyanebben az évben követte A galaxis veszélyben, melyben a változatosság kedvéért egy Bojack nevű démon hőseink ellenfele, majd vissza Broly barátunkhoz: az 1994-es Broly második eljövetele, melyben megtudjuk, hogy gonosz ellenfelünk kiszabadult a jég fogságából, ahová az előző történetben került, de persze hőseink ismét legyalulják, végül a szintén ebben az évben készült Bio Broly (ez egyébként a széria eddigi leggyengébb filmje a rajongók szerint). Itt Broly-t genetikailag újraépítik, hogy hőseink ismét megküzdhessenek vele.

Heti bemutató: A Szépség és a Szörnyeteg

2017.03.23
Beautyandthebeast 2017 Nos, újból feldolgozták a klasszikus Disney történetet, ezúttal élőszereplőkkel és sok zenével. De ne számítsunk a rajzfilm könnyed stílusára, ez az alkotás akciódúsabb és félelmetesebb is elődeinél, így csak nagyobbaknak ajánlott. Egy francia herceget nemtörődöm, közönyös viselkedése arra kárhoztat, hogy elvarázsolt szörnyként élje az életét, míg valaki igazán szívből nem szereti. Évekkel később találkozik a közeli faluban lakó a bájos és szeretetre méltó Belle-lel, amikor a lány a kastélyba bebörtönzött apját jön kiszabadítani, és felajánlani apja szabadságáért cserébe a sajátját. A Szörnyeteg háztartásának lakói összefognak, hogy a lány gazdájuk külseje mögé lásson és talán egy napon megtörje az őket sújtó kegyetlen átkot.

Dragon Ball Z - a következő adag

2017.03.22
Doragonbôruztobikkirinosaikyôtaisaikyô 1991 1991-ben a Lord Slug című eposz következett, és még ugyanebben az évben megjelent a Cooler bosszúja című alkotás, amelyet 1992-ben a Cooler visszatér (jaj, ne már!) és a Super Android 13 követett. A rövidfilmek (itt 43-48 perces animációkról van szó) hozták az elvárt formájukat, és a gyenge történetet látványos csatajelenetekkel és sok erőszakkal pótolták ki.
Amúgy a sorozat alatt és azt követő első években jellemző volt az, hogy az alkotók évente 1-2 új filmet készítettek. De bárcsak a minőség ihlette volna ezt a termékeny szériát!

Dragon Ball Z hét!

2017.03.21
Dragonballz 1996 A Dragon Ball és folytatása, a Dragon Ball Z, olyan kultikus sorozatok, melyek mellett nem lehet úgy elmenni, hogy nem veszünk róluk tudomást. Még akkor sem tehetem meg ezt, ha megvan a magam nem túl hízelgő véleménye róluk. Az én szememben (most kérek elnézést a fanatikus rajongóktól!) ezek a sorozatok és filmek testesítenek meg minden rosszat, amitől a fiaimat kisebb korukban meg akartam óvni a tévé előtt.
Persze úgy nem illik véleményt alkotni valamiről, hogy nem ismerjük. Így - jobb későn mint soha alapon - megnéztem a sorozat első epizódjait. Sajnos azonban pont azt kaptam, amire számítottam: szuperképességekkel megáldott szereplőink egy több részen át tartó csatajelenetben próbálják egymást megölni a kezükből előtörő sugarakkal. Hmmm.
Nos, nincs más hátra, nézzük miről áradoznak a rajongók, miből áll a Dragon Ball Z világa. A történet egyszerű: Son Goku és kisfia, Son Gohan, különleges képességekkel megáldott csillagharcosok, akik barátaikkal együtt részről részre megmentik az emberiséget a rájuk törő szörnyen gonosz emberek, idegen lények és robotok pusztító támadásától.
Mind a sorozathoz, mind a filmekhez képzelj oda egy 16-os korhatárkarikát - melyről azonban csak fórumokon találtam írásos megjegyzést, köszönhetően annak, hogy a filmek nem kerültek a magyar televízióban bemutatásra, a sorozat hírhedt RTL Klubos debütálásakor pedig még más besorolási rendszer volt érvényben.
Kezdjük mindjárt az 1989-ben indult sorozattal, melyet még ugyanabban az évben követett az első rövidfilm is, a találó nevű Halál zóna. A következő évben A világ legerősebb emberét láthatták az elkötelezett rajongók, és még 1990-ben elkészült A hatalom fája is.

Régebbi bejegyzések