GyerekmesékGyerekmesék

Hírek

Heti bemutató: Az elrabolt hercegnő

2018.08.16
Thestolenprincessruslanandludmila 2018 Heti betevő filmünk egy ukrán mese. Ha valaki már ez alapján úgy gondolja, hogy meg tudja ítélni, mire számíthat, kellemesen fog csalódni. Azért ha beülünk a gyerek mellé megnézni, készüljünk rá, hogy ezt bizony nem felnőttekre méretezték.
Ruszlán vándorszínész, és talán nem is a legjobb. Minden vágya, hogy egyszer lovag váljon belőle. Így amikor véletlenül belefut a szemrevaló Millába, önkéntelenül is lovagnak adja ki magát, hogy elnyerje a lány kegyeit. Ám szerelmük nem tud beteljesedni, mert Milla a király leánya, akire szemet vet a gonosz varázsló, Csernomor is. Elrabolja a leányt, a király azonban nem hagyja ennyiben a dolgot. Felkérésére számos elszánt lovag indul útnak - közöttük Ruszlán is -, hogy a veszélyekkel és a sötét mágiával dacolva kiszabadítsa a Millát, és ezzel elnyerje a hercegnő kezét.

Heti bemutató: Luis és a Zűrlények

2018.08.09
Luisandhisfriendsfromouterspace 2018 A héten egy német rajzfilm került a mozikba, ami sikeresen hozza a hasonló amerikai mesefilmek színvonalát.
A 12 éves Louist ufológus édesapja neveli, így nem csoda, ha magányos és nincs egyszerű gyerekkora. Azonban egy nap egy UFO zuhan le a házuk mögött három vicces kinézetű, hóbortos idegennel. Louis lelkesen siet apjához, hogy megossza vele a felfedezést, ám rá kell jönnie, hogy apja retteg az idegenektől és egyáltalán nem fogadná barátságosan őket. Nincs más hátra, hősünknek kell segítenie újdonsült hajótörött ismerősein, akik cserébe megóvják őt attól, hogy az iskolaigazgató bentlakásos iskolába küldje. Louis segít eljutni barátainak az anyahajóhoz, és közben maga is elgondolkozik azon, hogy nem lenne-e jobb, ha velük tartana és maga mögött hagyná földi gondjait.

Heti bemutató: Hotel Transylvania 3 - Szörnyen rémes vakáció

2018.07.12
Hoteltransylvania3summervacation 2018 A legújabb Hotel Transylvania film folytatja kedvenc szörny-családunk történetét, és hozza a legutóbbi rész színvonalát. Drakula egy újabb szörnyesküvő szervezése során rádöbben, hogy immár minden közeli barátjának van párja, csak ő maradt egyedülálló. Magányosnak és kimerültnek érzi magát. Lánya, Mavis, családi nyaralást szervez, hogy Drakula ismét a régi lehessen. Így aztán a család és a barátok felkerekednek egy luxus hajóútra Atlantiszra. A bonyodalmak akkor kezdődnek, amikor Drakula beleszeret a hajó emberi kapitányába, Erickába. Ám a lány Abraham Van Helsing, a híres szörnyvadász leszármazottja, és elkötelezte magát a családi hagyomány iránt: szörny nem maradhat életben.

Heti bemutató: A hihetetlen család 2

2018.07.05
Incredibles2 2018 Immár 14 éve várunk A hihetetlen család történetének folytatására, amit ezen a héten mutatnak be a mozik. Azt gondolom, megérte várnunk, mert az újabb rész hozza az eredeti film színvonalát.
A Parr család története ott folytatódik, ahol az előző filmben abbamaradt. Felveszik a küzdelmet a város új ellenségével, Aknakukaccal, és bár győzedelmeskednek, a gonosztevő elmenekül, hatalmas pusztítást hagyva maga után, amelyért hőseinket hibáztatják. Hogy a szuperhősök megtépázott renoméját helyrehozzák, Helen egy telekommunikációs vállalat segítségével vállalkozik rá, hogy megmutassa a világnak milyen vakmerő küzdelmet is folytatnak nap mint nap a gonoszok ellen. Eközben Bobra marad a háztartás vezetése és a gyerekek nevelése. Ez pedig minden szuperhős küldetésnél nehezebb feladatnak bizonyul.

Heti bemutató: Gombos Jim és Lukács, a masiniszta

2018.06.21
Jimknopfundlukasderlokomotivfhrer 2018 A mozikba ezen a héten egy könyvfeldolgozás került. A Gombos Jim és Lukács, a masiniszta Michael Ende német író történetéből készült, mely a múlt század közepének legsikeresebb német meseregénye volt.
Jim, az árva fiú, barátjával Lukáccsal, a mozdonyvezetővel Gyöngyélet Földjén, egy aprócska szigeten él. Ám egy napon a sziget királya, Alfonz, úgy határoz, hogy immár túl kicsi a sziget mindannyiuknak, ezért Lukácsnak és mozdonyának, Emmának mennie kell. Jim Lukáccsal tart, és ezzel kezdetét veszi kalandos utazásuk. Kínába érkeznek, ahol megtudják, hogy az ifjú Li Si hercegnőt elrabolták a 13-ak. Jim és Lukács azonnal elindulnak a hercegnő megmentésére. Veszedelmes útjuk során fél-sárkányokkal és majdnem-óriásokkal találkoznak, hogy végül elérjék céljukat és kiszabadítsák a gyönyörű hercegnőt.

Heti bemutató: Vigyázz, kész, Morc!

2018.05.31
Herecomesthegrump 2018 Ezen a héten egy amerikai-mexikói mese vár ránk.
A kicsit magának való Terry számára nagymamája vidámparkja a csodák földje volt. A fiú a nyári szünetekben fantasztikus kalandokat élt át a parkban, melyeket képzelete és nagymamája vidám meséi tettek még színesebbé. Varázslatos országokba látogatott el, sétáló fákkal és beszélő ballonokkal, ügyetlen sárkányokkal találkozott. Ám Terry nagymamája egy napon meghal, és a parkot is hamarosan bezárják. A tinédzser fiú kétségbeesetten próbálja felidézni a régi mágikus kalandokat. Aztán legnagyobb megdöbbenésére egyszerre egy fantasztikus világban találja magát, amely igencsak emlékeztet nagymamája elragadó meséire. Ám ezen a földön Morc, a varázsló, a szomorúság varázslatát bocsátotta az itt élőkre. Terrynek be kell utaznia az idegen vidéket, hogy megtörje a varázst, és visszahozza a nevetést és boldogságot a mesebeli vidék lakóinak szívébe.

Heti bemutató: Kutyák szigete

2018.05.03
Isleofdogs 2018 Wes Anderson stop-motion animációs filmje nem gyerekeknek szól, de a tiniék és a náluk idősebbek - különösen ha szeretik Anderson stílusát - nyugodtan beülhetnek rá.
A történet szerint amikor egy kutyainfluenza járvány söpör végig Megasaki városán, a könyörtelen polgármester a város összes kutyáját karanténba zárja a Szemét-szigeten. Atari, a polgármester fia nem tud élni kutyusa nélkül, így a szigetre repül, hogy felkutassa kedvencét. Küldetése során segítőkre lel egy kutyafalka tagjaiban, akik a keresés során lassan összebarátkoznak a fiúval. Kalandjuk arra ösztönzi a kutyák szerelmeseit, hogy feltárják a kormány a kutyák ellen szőtt összeesküvését.

Heti bemutatók: Bűbáj herceg és a nagy varázslat, Belle és Sébastien 3. - Mindörökké barátok

2018.04.26
Belleandsebastianfriendsforlife 2017 A héten ismét két történet kerül a vászonra a gyerekeknek:
A Bűbáj herceg és a nagy varázslat egy animációs mesefilm, melyben főszereplőnk, Philippe herceg nagy problémája, hogy a gonosz tündér átkának és a túlzott mennyiségű bűbájpornak köszönhetően kisgyermekkorától ellenállhatatlanul vonzza a szebbik nemet (hogy ilyen miért nincs a való életben is???). Nincs a királyságban olyan lány vagy asszony, aki ellen tudna állni csáberejének - vonzerejének rabja Hófehérke, Hamupipőke és Csipkerózsika is. A királyság összes férfija szívből gyűlöli őt, mi több, az öreg királynak is tele a hócipője fia csélcsap viselkedésével. És ha ez még nem elég, ha a herceg nem találja meg 21. születésnapja előtt az igaz szerelmet, az átok örökre beteljesedik. Így hát Bűbáj útra kel, hogy három lehetetlen küldetés teljesítésével fellelje az igaz szerelmet. Kalandos utazásán elkíséri Lenore, a szolgálólány, aki képtelen szeretni, így az egyetlen, akit a szebbik nemből nem nyűgöz le Philippe.
A Belle és Sébastien 3. - Mindörökké barátok kissé tradicionálisabb történet, mely a negyvenes évek végén játszódik, a festői szépségű Francia Alpokban. Itt él a 12 éves Sébastien édesapjával és kutyájával, Belle-lel. Belle-nek immár három imádni való kölyke is született. Egy nap felbukkan Joseph, aki Belle korábbi gazdájának vallja magát, és visszaköveteli a kutyát kölykeivel együtt. Sébastian mindent megtesz, hogy megakadályozza a gonosz Joseph erőszakos terveit.

Heti bemutató: Jönnek a kacsák

2018.04.19
Duckduckgoose 2018 Erre a hétre egy amerikai-kínai mesefilm jutott, ami, hát, eléggé közepesre sikeredett.
Peng, az agglegény gúnár fittyet hány a szokásokra, és ahelyett, hogy az őszi vonulásra készülne, őrült mutatványokat gyakorol. Az egyik ilyen alkalommal két kicskacsát, Chaót és Chít, elszakít a többiektől. Amikor aztán maga is megsérül, kénytelen a két kis fiókát a szárnyai alá venni, és hosszú utazásra indulni, hogy biztos menedékre leljenek még a tél beállta előtt. Bár egyikük sem számít rá, útjuk során Peng megismeri a feltétlen szeretetet, a kiskacsák pedig egy melegszívű és gondoskodó apára lelnek a gúnár személyében.
A kicsiket megzavarhatja a film néhány rémisztő és durva jelenete, így csak óvatosan!

Ready Player One

2018.03.29
Readyplayerone 2018 Nem szabad elfelejtenem megemlíteni a héten bemutatott új Spielberg filmet sem, amely noha nem hagyományos gyerekfilm, azért sokan megnézik majd 12 év alatt is. Lássuk, mit kapunk a pénzünkért!
2045-ben élni szívás. Ezért a legtöbb ember az OASIS-t választja, a virtuális valóságot, amelyen úgy nézhet ki, az lehet és azt tehet, amit csak akar. Az OASIS különc megalkotója, James Halliday, immár öt éve halott. Örökségül hátrahagyta azonban a virtuális valóság legnagyobb kalandját: egy kincsvadászatot, melynek győztese megörökli Halliday multibillió dolláros vagyonát és az ellenőrzést a világ vezető cége felett. Mindössze három elrejtett kulcsot kell megtalálni és segítségükkel három kapun áthaladni. A történet főszereplője, a 18 éves Wade Watts Columbus városában lakik egy nyomornegyedben, melynek összetákolt lakásai egymásra dobált konténerekből és lakókocsikből állnak. Wade minden szabad percét belogolva tölti, maga is kincskereső, aki mindent tud Hallidayról és annak kedvenc korszakáról, a 80-as évekről. Tudása és kitartása végül meghozza gyümölcsét: elsőként fejti meg Holliday első feladványát és szerzi meg az első kulcsot. Ám a hajszát nem nyerheti meg egyedül, ugyanis az OASIS feletti ellenőrzést a világ második leghatalmasabb vállalata, az IOI is meg akarja szerezni. Az IOI vezetői pedig semmitől nem riadnak vissza, hogy elérjék céljukat. Wade csak virtuális világbeli barátai segítségével juthat célba és élheti túl az egyre veszélyesebbé váló kalandot.
Bár úgy gondolom, hogy az eredeti könyv köröket ver a filmre (legalábbis nosztalgiaébresztésben), aki nem olvasta, annak is igazán szórakoztató lehet a film - ha más miatt nem, hát az egyedülálló látványvilág miatt. A 12-es karika azért szerintem merész, a Stephen King Ragyogása előtti tisztelgést és az abba oltott zombijelenetet még nem szívesen nézetném végig a 12 éves gyerkőcömmel.

Régebbi bejegyzések