GyerekmesékGyerekmesék

Hogyan használd az oldalt?

A Gyerekmesék felépítése egyszerű. A gyerekeknek ajánlott filmek egy nagy listából érhetőek el, amely megadja, hogy az adott cím tévésorozat vagy mozifilm-e, a film hazai korhatár-besorolását, a CommonSenseMedia.org honlapján a szülők által javasolt besorolást (egyébként ha beszélsz angolul, ezt az oldalt érdemes meglátogatni, mert nagyon sok hasznos, a szülőket segítő információ található rajta egy-egy filmről, könyvről vagy videojátékról), továbbá a film címét, készítésének évét, végül IMDb és Rotten Tomatoes pontszámát (az előbbi a nézők, az utóbbi a kritikusok szavazataiból számolódik).

Az IMDb (Internet Movie Database) egy olyan átfogó portál, amelyen igyekeznek minden valaha is készített és forgalomba került filmet és sorozatot megjeleníteni. A portálon a látogatóknak is lehetőségük van arra, hogy 1 és 10 között értékeljék az alkotásokat, az ő szavazataikból áll össze a film pontszáma. A Rotten Tomatoes (stílszerűen Rohadt Paradicsomok) szintén egy filmes adatbázis (még ha nem is annyira törekszik a teljességre, mint az IMDb). Itt a pontozás (0-100%) a filmkritikusok szavazatain alapul. Így a két portál remekül kiegészíti egymást: míg az előbbi a közönség tetszésének, addig az utóbbi a kritikusok (szakmaibb) értékelésének tükre. Ami mindebből fontos: minél nagyobb a pontszám, a nézők illetve a kritikusok annál jobbnak találták a filmet.

A film oldalán a plakát és rövid tartalom mellett az internetes áruházakbeli, illetve egyes filmek esetében a publikus videomegosztókon való elérhetősége található.

A filmeket érdemes pontszámuk szerint sorba rakva böngészni, ügyelve a film megfelelő korhatár besorolására. Bal felül lehetőség van a szülők általi korhatárjavaslat alapján történő szűkítésre - a csúszka két gombját a megfelelő életkor szerinti pozícióba tolva. Jobb oldalon felül egy keresőt találsz, mely segítségével a film magyar címére kereshetsz. Ha pedig egy kicsit látványosabb listát szeretnél, a jobb felső sarokban választhatod a posztereket mutató nézetet is!

A filmek szöveges leírását bármely más oldalon felhasználhatod akkor, ha a leírást egy egyértelmű és jól látható hivatkozás követi a Gyerekmesék oldalára.

Vissza